2008. december 6., szombat

Itt járt a Mikulás...


... és valahol ezen a környéken zuhant a rénszarvas szánjával a Dunába.
Nyomát sem találják. Egy manó a közeli sűrűből látta a piros kondenzcsíkot, és hallotta a csobbanás hangját - nem kis hullámokat vetett a Duna.
Ez a holtpont. Azóta egyre fakulnak a szinek és részletek. Azóta egyre hidegebbek a napok. Azóta nincsenek új mesék. Csak a reklámok villódznak a Plazák tetején - fogyassz, fogyassz.
Én meg kivülálló lettem, és inkább a parton kószálok. Talán meglátom nyomát, talán rátalálok. Ha tudnám, hogy túlélte, ha látnám egyik szarvasát - talán újra élénkek lennének a szinek. Talán újra éreznének a szivek. Talán bízhatnék benne, hogy hagyunk valami jót is gyermekeinkre.

4 megjegyzés:

Gosztom Gergő írta...

Látom nem írt senki sem a képhez, pedig a kép is jó, és a hozzá fűzött gondolatok is teljesen rendben vannak! Üdv

Charlotte írta...

Bizony -bizony, a kép is és a gondolatok is nagyon jók.
Sajna a mai világban már nem a szeretetekről szólnak az ünnepek, hanem az ajándékokról, ami szerintem nagyon rossz.
Nem az ajándékok értékével (árával) kell kimutatni azt, hogy valakit mennyire szeretünk.
Talán a gazdasági válság ilyen szempontból hoz magával jót is (természetesen tudom hogy sokkal sokkal több a rossz) de, ha a családok nem vesznek egymásnak annyi giccses vackokat talán elkezdenek jobban egymásra figyelni.
Talán.
Köszi hogy megosztottad a gondolatainkat, és ezt a képet velünk!

Sipos Szabolcs írta...

Szívemből szóltál. Amióta ez a ránkerőltetett amerikanizmus folyik, majdnem teljesen elvesztek a szüleink által közvetített értékek. Már nem az angyalt várjuk karácsonykor, hanem a szantaklauszt vagy micsodát, a Mennyből az angyal helyett Jingle bells szól a házakból, ha megkérded a gyermektől, hogy mi a karácsony, legfeljebb annyit tud mondani, hogy van jó sok ajándék. Valamikor szeretetet ajándékoztunk és kaptunk, most már az ünnepek is divatcikké váltak, amit a multik diktálnak, ahol az a lényeg, hogy ki veszi meg a legdrágábbat, a legcsillogóbbat...
Elragadtattam magam, a fotód és az elmélkedésed nagyon is ráhúzhatóak a mai világra.

Gabor Dvornik írta...

Köszönöm - igen, a legszomorúbb meg az, hogy egy generáció múlva talán már csak az agymosott, reklámon nevelkedett gyerekek lesznek és szüleik, ők fognak a Plaza-k halljában és a plazma TV-k elött ámulni, tapsolni a 20%-os engedményeken és a 460%-os kedvezményes thm-en...
Lehet, hogy ez a jövő már ma is itt van?