2008. december 5., péntekAz eredeti fotó mindenféle szűrő nélkül készült, az eredeti színek unalmasak voltak, így lett belőle ff. Másodszori meggondolásra mégis jó lett volna színesben, de mivel az eredeti színek érdektelenek voltak, PS-ben színeztem ki. Ha ez a fotózás ellen elkövetett merénylet, illetve kultúrbarbárság, nyugodtan írjátok meg. Egyébként kíváncsi vagyok, melyik a jobb(an tetsző) számotokra.


6 megjegyzés:

Leonard írta...

Nekem a színes jobban bejön amellett, hogy a ff is tetszik. Szerintem az utómunka azért is van, hogy azt mutasd meg, amit Te láttál, amit láttatnál. Igénye és embere válogatja, kinek mi az elfogadott.

Kavics írta...

Nekem is jobban bejön színesben.
Szerintem ha adott a technikai lehetőség, hogy megmutasd olyanban, amilyennek szeretnéd, akkor miért lenne barbárság? :)
Jó ez így!

Gratula!

Máté írta...

Nekem mindkettő bejön, az egyéni ízlésem és a szívem ff felé húz:)
Nem barbárság, a digit fotózásban nagy szerepet kap az utómunka, addig kell a vonalat meghúzni amíg a művészi kifejezés ezköze, szóval helyesen tetted:)
Szuper a perspektíva és a szerkesztés is, a sugarak kifejezetten tetszettek.

Bakos Anett írta...

Nekem is mindkettő tetszik, más a kettő hangulata, de mindkettő szép nagyon! A becsillanást imádom. :)

Zoran írta...

Szia Szabolcs.
Mint kép jó elsősorban - azaz ellenfény, kompozíció. ,, aztán, hogy színes vagy ff tényleg embere válogatja.
Ha az utómunka, meg a színmódosítás ellen beszélnék, akkor az olyan lenne, mintha beállnék a tükör elé, aztán felpofoznám magam .. szóval nincs ebben semmi barbárság, vagy elítélendő (sőt még a digitális illusztrációk is beleférnek nálam a dologba).

A módosítás, a retus, stb pedig már létezett a PS előtt is az analóg fotózásban is!

Üdv. Zoran

coyote írta...

Köszönöm szépen mindnyájatoknak, hogy leírtátok véleményeteket. Igy már kissé megnyugodtam... :)