2008. december 16., kedd

Sziasztok...

Először is szeretnék üdvözölni mindenkit és köszönetet mondani Bakos Anettnak a meghívóért, most csatlakozom az oldalhoz. Ahogy láttam nagyon jó társaság gyűlt össze, remélem tényleg célt talál ez a kezdeményezés, és sikeresen segítjük majd egymást. Első képként szeretnék egy olyat feltölteni, amit én személy szerint nagyon szeretek, és az oldal fekete piros színsémájába is jól passzol. :) A kép látványilag egyszerű, kivitelezésben annál bonyolultabb volt... Szerintem esztétikai üzenete van és nem lelki mondanivalója. Még egyszer köszöntök mindenik, és remélem továbbra is rengeteg jó képpel lesz gazdagabb az oldal.

5 megjegyzés:

Fotóklub írta...

Kedves Dávid!

Örülünk, hogy te is csatlakoztál hozzánk, reméljük jól fogod magad érezni te is az oldalon!

Üdvözlettel: Fotoklub

Ui: ha képet töltesz fel, alul a címkékhez írd be a neved, mert csak akkor jelensz meg jobb oldalon a tartalomban is. Én most javítom, és beírom ennél a képednél a címkét (Dávidot írok, de átjavíthatod bármire, amilyen néven szeretnél megjelenni).

Bakos Anett írta...

Nagyon jó fotóval indítottál Dávid!
Itt is szeretnék gratulálni a pályázaton elért sikeredhez is, hiszen első helyezést ért el ez a fotód!
Megkérdezhetem hogyan készült? A levélerek között retusáltál, vagy más módszerrel?
Üdv itt is!

Charlotte írta...

Remek kép!
Üdv:)

Névtelen írta...

Én is kíváncsi vagyok, hogy készült a kép :-)

Németh Dávid írta...

A kérdésekre válaszolva a képen nincs retusálás, utólag csak egy porszemet tüntettem el, ami véletlenül bennmaradt és egy minimális kontrasztemelés, ja meg a keret. Amúgy a készítés módja az alábbi volt: A kép egy különleges növényről készült a soproni botanikuskertben. A növény mögött kb 30 cm-re volt egy fekete háttér a növényre derékszögben beálltam és egy külső vakut sütöttem el hátrafelé ahol egy derítőláp visszaverte a növényre a súrolófényt. Mivel a növény erei pirosak, a közötte lévő rész pedig méregzöld, szinte már fekete az erek kiemelkedtek míg a köztes zöld részek besötétedtek. Egy-két világoszöld rész maradt a fiatal levélfoltoknál, ami szerintem dob még egy kicsit a hangulatán. Remélem mindent megtudtatok ami érdekelt, de ha valamilyen részletre vagy még kíváncsi kérdezz bátran.