2009. február 16., hétfő

Balaton


Tegnap 02.15-én elmentem Siófokra. Kb. 20 percet töltöttem a parton, mielőtt megfagytam. Ezért 100 km-t autóztam (oda-vissza) :)
Ha valaki tudja, hogy mitől a parton felhalmozva a képen látható jég, megírhatná, mert gőzöm sincs. :)

11 megjegyzés:

csmb írta...

Este eszkimó vendégmunkások csempészik a jégtáblákat...:D
viccet félretéve, nagyon szép!
minden jót!
csmb

Kavics írta...

Jaaa.. tényleg :)))
Köszi szépen!

Bakos Anett írta...

Hát a széltől. :) Minden évben amikor olvadni kezd, és feltámad a szél az összetöri a jeget, és kitolja a partra. Már megyek is megnézni, én azt hittem már csak kis táblák vannak, Zamárdiban már elolvadtak ezek a nagy jégtáblák. Klassz kép természetesen!

Bakos Anett írta...

Ja és persze ha nincs szél, akkor a csmb által leírtak az irányadók. :D

Kavics írta...

:DD
Köszi az infót. Nem gondoltam erre, mert Siófokon egy nagy kupac volt, és annyira mesterségesen odahordottnak (ez milyen szó?? :) )tűnt. Nem láttam még ilyet, de érdekes volt.

Névtelen írta...

Nem semmi látvány, megérte a fagyoskodást ez a kép! :)

Málna

Kavics írta...

Köszönöm

Pataki Balázs írta...

Ez gyönyörű.

Kavics írta...

Köszönöm

Névtelen írta...

nem csak a szél. a tóban létezik egy állandó áramlás, amely például enyhébb napokon - természetesen a komoly mínuszok után - elősegíti a rianások kialakulását. tény viszont, hogy erős(ebb) szél hatására erősödik az áramlás, ti. a felső vízréteg (amit fúj és amerre a szél) alatti alsó, az ellenkező irányba mozdul el.
a képhez, csak hogy ne offoljak annyira: tetszik. komor, és keserű, mégis megfog eléggé. szűrőt használtál? (polárt vagy nd-t is?)

Kavics írta...

Köszönöm az információt.
Talán egy polár volt az obin...
A képet megkettőztem. Az egyik rétegen a felhőket tettem látványossá egy kis sötétítéssel és kontraszttal, a másikon a kép alsó részét. Majd a kettőt összepakoltam.