2009. február 4., szerda

Statisztika

Sziasztok!

Folyamatosan figyeljük a blog nézettségi adatait és a mai nap nagy meglepetés ért.
A blog nézettsége beállt egy szintre, ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan 100 látogatás van és 200-300 oldal megtekintés, ezt általában estére szoktuk elérni.
A mai napon már most reggel 100 látogatás volt valamint 400 oldal letöltés.
Ennek az az oka, hogy a Pixinfón belinkelték az oldalt.
Azt hiszem ez egy nagy esemény az oldal életében, mert elértünk egy következő szintet és ezt csakis nektek köszönhetjük, hisz az oldal tartalmát (a csodálatos képeket) ti adjátok.
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt.

5 megjegyzés:

Pataki Balázs írta...

Ez annál is meglepőbb, mivel a fotózz vonzáskörzetében főbenjáró bűnnek számít konkurrens oldalak emlegetése... a mienk pedig az, még ha kicsi is.

Fotóklub írta...

:DDDDD
Nem az volt a célunk, hogy más oldalak ellenfelei legyünk, hiszen nem akarunk senkit sem legyőzni, csupán annyit szerettünk volna, ha van egy olyan hely ami összegyűjti a fotózással kedvtellésből, netán hivatásból foglalkozókat, ezért is írtuk már többször, hogy ajánljatok fotósokat (a lista még közel sem teljes, mert van még sok olyan fotós, akit szívesen látnánk).

Annak pedig nagyon örülök, hogy többes számban beszéltél ("mienk"), szeretnénk, ha mindenki így gondolná, és magáénak érezné ezt az oldalt.
Ez nem 2 ember blogja, jelenleg 46 tagja van a klubnak, ebből sajnos nagyon kevés az, aki igazán aktív.
Félreértés ne essék, mi senkit nem akarunk semmire sem kötelezni, csak azt nem értjük, hogy egy passzív tag miért fogadta el hozzánk a meghívást, és mondjuk másik oldalra miért tesz fel képet (mert több esetben is az volt a kifogás, hogy "nincs most képem és ezért nem töltök fel").
Az tény, hogy itt kevesebb vélemény érkezik a képre, de ez is csak rajtunk múlik. Mindenkinek jól esik ha írnak a képére, és ezért cserébe elvárható lenne hogy ő is írjon másoknak pár szót (de persze ez sem kötelező!!!!!).

Még egy gondolat a vélemény írással kapcsolatban:
Nyíltan, és őszintén fogok beszélni, mert hiszem, hogy csak így van értelme, s vagyunk itt még néhányan, akik valljuk, hogy ezen a blogon ki lehet mondani mindent. A héten sajnálattal olvastuk hogy csmb nem fog feltenni képet (sajnos erre a bejegyzésére csak elég későn volt időnk reagálni, amivel valószínűleg egy kicsit meg is bántottuk, ezért itt is szeretnénk tőle bocsánatot kérni).
Szóval a lényeg, hogy vannak olyan képek amihez nem nagyon lehet mit írni, mert nagyon nehéz megfogalmazni azt, hogy miért is tetszik az adott kép, és egy "nagyon szép kép, gratulálok" nem minden esetben megfeledő értékelés, de mint mondtam nagyon nehéz helyesen megfogalmazni a gondolatokat, így inkább sokan nem is írnak semmit sem.
Ami egyrészről érthető, másrészről viszont a fotósnak nem minden esetben esik jól.
Ezért is szeretnénk azt kérni tőletek, hogy szánjatok pár percet egy képre és inkább arról írjatok mit vált ki belőletek.

Röviden ennyi, amit el szerettünk volna mondani, köszönjük hogy elolvastad sorainkat.

Rakoca írta...

Charlotte, mindenben egyetértek Veled! Mintha csak az én gondolataim lennének... ;-)

csmb írta...

nincs szükség nyilvános bocsánat kérésre, mivel nem sértett meg senki! :)
PÍSZ!

Rakoca írta...

Azért néhány szó: azt gondolom, sok fotós sok oldalon van jelen, és ez előbb-utóbb szükségszerűen az aktivitásuk rovására megy. Ha valaki 5 fotós oldalon is fent van, képeket tölt fel, véleményezi mások munkáit, netán a fórumba is írogat, éppen ötödannyi ideje van egy weblapra, mintha csak egy oldalon tenné meg ugyanezt. Ettől persze még jogos a kérdés, hogy "akkor minek fogadta el a meghívást az oldalra?", mégis azt gondolom, hogy mindig lesznek olyan tagok, akik -bár szeretnének- nem tudnak aktív klubéletet élni. Ezt el kell fogadni.
Mivel rengeteg "képértékelő" oldal van, én is azt látnám elsősorban célszerűnek, ha itt inkább arról "beszélgetnénk", kinek, mit jelent, kinek mit üzen egy-egy kép, nem pedig a technikai részletekkel vacakolnánk- arra ott vannak az értékelő oldalak, ahol lehet adni sárgát, négyest, vagy haladót - weblaptól függően. Szerintem ha a fotó készítője csak egyetlenegy érdemi értékelést is kap a képére (nem csak egy síma "jaj de szupi lett!" borzalom-értékelést, ami elég sűrűn előfordul egy bizonyos oldalon...), akkor a képet már megérte elkészítenie...

(fenti vélemény írója fenntartja szubjektivitásához fűződő jogát, ennek megfelelően egy percig sem állítja azt, hogy igaza van...)